Flyvrak i Berlevåg kommune.

En ny historie fra høsten 1944.

Av Tor Edgar Olsen.

YAKOVLEV YAK-7-B.

Oppe i Vester Risfjordalen, nesten helt inne ved fjellet Raggucerro ligger restene av et russisk jagerfly som ble skutt ned der i løpet av krigen. Jeg var første gang inne ved dette vraket i 1984, etter å ha fått posisjonen fra en som hadde kjørt forbi om vinteren og sett noe som stakk opp av snøen der. Jeg har i flere år lurt på når dette flyet ble skutt ned, og hvem det var som fløy det. Nå har jeg fått opplysninger i fra Rune Rautio i Kirkenes, som har gode forbindelser i Russland, og som nå gjør at jeg kan skrive historien om dette flyet.

Høsten 1944 økte den russiske flyaktivitet på Varanger-halvøya, de tyske styrkene var på retrett i fra Russland, og russiske styrker presset på fra øst. I Berlevåg var den tyske jagerflyplassen ennå operativ, og hadde noen få jagerfly stasjonert der. Disse var av type Focke Wulf FW-190 F-8, og var blitt overført fra Kirkenes den 21/10, og tilhørte resten av 13 Staffel/Jagdgeschwader 5.

Oppdraget til disse var å beskytte konvoiene som gikk langs kysten med forsyninger til de tyske styrkene som var stasjonert her oppe i Finnmark, og til de som slåss mot russiske styrker på østfronten.

Den 24/10-1944 var det veldig stor fly aktivitet, da den 141 og siste tyske konvoien fra Kirkenes gikk vestover langs kysten av øst Finnmark.

Russiske flystyrker angrep stadig konvoien, og de få tyske flyene som ennå var i området prøvde å beskytte de tyske transport skipene. Dette var en nesten umulig oppgave fordi de russiske luftstyrkene var tallmessig overlegen.

De russiske bombe og torpedoflyene hadde jagerfly som eskorte og beskyttelse, disse var av forskjellige typer, blant annet Yakovlev Yak-7-B.

Yakovlev Yak- 7-B på en flyplass i Russland.

I et av disse satt junior Lnt. Nikolaj Mikhajlovich Nilov som tilhørte Nordflåtens 1/20 IAP VVS. SF. Dette flyet hadde serienr.822102.

Han kom i kamp med Focke Wulf 190 fra Berlevåg flyplass og fikk etter hvert flere treffere i flyet, en 20mm granat gikk tvers gjennom det ene propellbladet, og flyet ble tilslutt skutt ned kl.0903 av et av disse flyene.

Nikolaj M. Nilov klarte å hoppe ut fra det skadete flyet, og kom uskadd fra dette i følge den russiske rapporten. Han ble ikke tatt til fange, og klarte ved hjelp av lokalbefolkningen å komme seg tilbake til egne linjer. De russiske styrkene hadde på dette tidspunkt gått inn i Kirkenes, så han hadde muligheten til å klare dette.

Halepartiet, motor og propell fra Yakovlev Yak-7-B.

Yakovlev Yak-7-B hadde en Klimov M-105PA motor på 1100 hk.

Bevæpning var en 20mm ShVAK maskinkanon og to stk. 12,7 mm maskingevær. 6 stk. Rs 82 raketter samt at den ved behov kunne ta to 100kg. bomber.

Fart 500 kmt. 580 kmt. i 3650 meters høyde.

Rekkevidde 700 km.

Vekt lastet 3070 kg.

Det ble produsert 261 stk. av 7-B utgaven.

Bodø 8/1 2004.